Характеристики | |
Вид | Тунець |
Тип продукту | Філе шматочками |
Стан продукту | Заморозка |
Фасовка | 500г |
Країна похождения | Індонезія |
Тунець свіжоморожений шматочки,
в вакуумній упаковці найкращий вибір по співвідношенні ціна-якість. Заморожені та ретельно запаковані шматочки тунця збережуть щільну структуру та поживні властивості, свіжість, смак та аромат два роки, якщо будуть зберігатися при температурі -18 °С. Виробник: Індонезія.
Опис та особливості
Тунець (Thunnus) – чи не найбільший представник сімейства скумбрієвих. Велика риба веретеноподібної форми, рухаючись зі швидкістю 75 км/год, долає великі відстані. Це сприяє виробленню високих доз міоглобіну, через що досить щільне м'ясо набуває насиченого червоного кольору. За особливу текстуру і забарвлення у Франції тунцю дали назву «морська телятина». Його м'ясо надзвичайно смачне та корисне, тому має поціновувачів в багатьох країнах, і в Україні також. Свіжоморожені стейки тунця купити в Києві можна в магазині Nordica. Варто зауважити, що кожен стейк в окремій вакуумній упаковці, що підвищує безпечність транспортування та зберігання продукту.
Що приготувати, як подавати
Популярність тунця обумовлена його приємним смаком, виключною поживністю і користю.
• В середземноморській кухні тунця використовують для приготування карпачо, закусок і салатів, пасти та піци.
• Японські кулінари готують стейки тунця на грилі, тушкують і смажать. Пропонуємо засмажити тунця на сковорідці. Для цього потрібно заморожений стейк тунця купити та залишити його в холодильнику для делікатного розморожування. Потім рясно посолити, почекати 40 хвилин, швидко змити залишки солі та забрати вологу паперовим рушником. Обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки на олії з вершковим маслом.
Склад та харчова цінність
М'ясо тунця – морський делікатес, в якому сконцентровано безліч корисних речовин, зокрема вітаміни і фосфор. Тому дієтологи радять вживати його при підвищених розумових навантаженнях. Вітамін D, калій, натрій, селен і Омега-3, які присутні у складі продукту, сприяють поліпшенню стану серцево-судинної системи, зору, підвищенню імунітету. Рекомендується вживати м'ясо тунця при аритмії та низькому гемоглобіні.
від суми замовлення