Біла Ікра

Ікра равлика 100 г
Ікра щуки 200 г
Показано з 1 по 3 із 3 (1 сторінок)

Біла ікра щуки, тріски, судака, минтая, мойви, сига, оселедця та інших риб доступніша, ніж червона або чорна ікра. Біла ікра – чудовий інгредієнт в салатах, соусах і в стравах з яєць. Багатьом дуже подобається ніжна і приємна на смак, обсмажена в борошні на рослинній олії, неочищена біла ікра.

Так само, як і всі зернисті рибні продукти, вона надзвичайно корисна для людини. Це пояснюється тим, що в її складі присутній збалансований комплекс білків і жирів, мінералів і жиророзчинних вітамінів, які добре засвоюються.

Важлива перевага білої ікри - ціна. У порівнянні з ціною ікри інших риб, наприклад, лососевих і тим більше осетрових, вона значно нижча. А ось за поживністю нічим не поступається. Тому біла ікра користується великою популярністю.

Особливості деяких видів білої ікри

Високо цінується розсипчаста ікра щуки з красивим бурштиновим відтінком, посолена строго по рецептурі. Біла ікра щуки подається на тостах з білого хліба. Вона дуже корисна і смачна.

Ікра минтаю, що має унікальні поживні і корисні властивості, поза конкуренцією в Японії, яка лідирує за кількістю споживання цього делікатесу - 90% від усього обсягу, що надходить на ринок. Минтай, ікра якого дрібна і схожа на вигляд на пасту білувато-бежевого кольору, належить до сімейства тріскових. Найчастіше ця придонна любителька холодних вод мешкає в північних тихоокеанських водах. Зростає риба в природних умовах.

Ікра тріски за смаковими якостями і поживністю не поступається більш дорогим видам зернистих продуктів. Ікринки персикового кольору дрібні і ніжні. Смак приємний, без рибного присмаку і аромату.

В яких стравах використовується корисний дієтичний морепродукт

Завдяки вітамінно-мінеральному комплексу та різним сполукам, що входять до складу частикової білої ікри, вона є цінним низькокалорійним харчовим продуктом. Перш за все, це:

 • природний білок;

 • Омега-3 жирні кислоти;

 • вітаміни з групи В, вітаміни A, C, E і PP;

 • йод, залізо, фосфор, натрій, молібден і багато інших.

Не просто так японці, які володіють секретами довголіття і знають рецепти краси, стали найбільшими споживачами ікри минтая. Цей низькокалорійний делікатесний продукт, що має пюреподібну консистенцію, активно використовуються в японській кухні для приготування дієтичних страв.  Існує вісім видів минтаєвої пасти.

Готують дрібнозернистий морепродукт до вживання зі свіжої сировини або із замороженої, додаючи сіль і консерванти. В багатьох магазинах пропонують ікру минтая купити в заливці, що складається з майонезу і спецій, а ще підкопчену, з шматочками риби та ін.

Якщо купити ікру білу в магазині Nordica і додати в заправку для салату або в соус для спагеті, то страва стане ще смачнішою.

Зробіть апетитні бутерброди: нанесіть на ароматний шматочок хліба тонкий шар вершкового масла, а на нього - білу ікру, і насолоджуйтеся!