Сушена і в'ялена відбірна риба

Показано з 1 по 7 із 7 (1 сторінок)

Відбірна сушена та в’ялена риба здатна задовольнити найвибагливіших гурманів. Плануєте провести уїк-енд на природі і поласувати улюбленою рибкою? Завітайте до магазину Nordica і оберіть на свій смак найкращу рибу, купити яку можна за прийнятною ціною.

Ознаки відбірної в’яленої риби

Щоб оцінити якість готового рибного продукту, варто звернути увагу на наступне.

  • До того, як купити в’ялену рибу, уважно огляньте її. М’якоть має бути напівпрозорою з світлішим або темнішим бурштиновим відтінком, в залежності від сорту.
  • В’ялене м'ясо риби високої якості пружне та щільне, трошки маслянисте. Поживне і неймовірно смачне.
  • В процесі в’ялення жир на поверхні риби перетворюється на тонку плівку.
  • Спинка гарно пров’яленої, повністю дозрілої рибної тушки має загострену форму.

Як готують в’ялену рибу

В’ялену рибу готують з соленого напівфабрикату. Для приготування обирають рибу середньої жирності та жирну: воблу, жереха, ляща, плотву, скумбрію, ставриду, товстолобика, густеру, сома та ін. Технологія в’ялення передбачає виконання наступних операцій:

  • підготовка сировини та сортування за розміром;
  • засолювання та вимочування:
  • в’ялення;
  • сортування та пакування.

Після вимочування в м’ясі риби залишається від 3 до 6% солі. В’ялення відбувається при температурі +22°С в закритому приміщенні. Для прискорення процесу застосовується технологія штучного в’ялення. Для цього використовуються спеціальне обладнання тунельного типу, де підтримується визначена температура, вологість та швидкість руху.

Особливості приготування сушеної риби

Сушена риба, на відміну від в’яленої, готується в сушарнях при помірній температурі – це холодне сушіння, або при високій температурі – це гаряче сушіння.

Солено-сушену рибу готують переважно з нежирної риби, тому готовий продукт не є занадто цінним і поживним. Однак, при кімнатній температурі може довго зберігатися.

Де купити рибу в’ялену та сушену?

В рибному магазині Nordica в Києві всі бажаючі можуть купити вялену рибу:
судака, ляща, плотву, густеру та іншу сушену та в’ялену рибу відбірну. Ми пропонуємо найкращу рибну продукцію від відомих виробників, тому можемо гарантувати:

  • безперечно високу якість і безпечність готових продуктів;
  • відмінні смакові якості;
  • наявність надійної та зручної для зберігання і використання упаковки;
  • прийнятну ціну риби.

Пропонуємо звернути увагу на судака в’яленого. Ця найсмачніша риба чудово підкреслить смак відомого напою.

Ніжне біле м'ясо судака пісне, тому дієтичне. Жирів містить мало, а харчова цінність висока. Значною перевагою є невелика кількість кісток. В'ялений судак має світле ніжне м'ясо, яке легко розділяється на волокна. М’якоть щільна та пружна, зовсім не схожа на ляща або тарань, а нагодує, скоріше за все, тріску. Судак має приємний аромат, особливо в'ялений. Неперевершені смакові якості судака зробили його справжнім рибним делікатесом.