Риба столових сортів

Показано з 1 по 12 із 31 (3 сторінок)

Більшість людей люблять рибу і вживають страви з неї один або два рази на тиждень. Зазвичай, віддають перевагу кільком широко відомим і популярним видам, обходячи увагою багато інших, яких існує доволі багато. Насамперед, зазначимо, що риба може бути або дика – це така, що мешкає в природному середовищі, або продукт аквакультури, що вирощується на рибній фермі в умовах, максимально наближених до природних. Які вони мають особливості? Яка риба краща? Яку ж обрати, врешті решт?

Особливості риби столових сортів

Умовно, існує два види їстівної риби – столових сортів та делікатесних сортів.

Столова риба, купити яку можна в магазині Nordica за прийнятною ціною, найбільш поширена в багатьох країнах світу, та й доступніша, ніж делікатесна. В Україні останнім часом з’являється велика кількість екзотичної рибної продукції. Тепер всі бажаючі мають змогу купити рибу в Києві, хоч іноді і з чудернацькою назвою, але ж надзвичайно смачну, корисну і високої якості. Ми обираємо для вас найкраще з того, що пропонує світовий рибний ринок.

Радимо звернути увагу на таку морську рибу, як:

  • кінг кліп або чорний конгріо, гренадер та лакедра;
  • нототенія, путасу, пікша та сонячник;
  • різноманітна камбала, скат та риба-шабля;
  • червоний морський окунь та морський півень;
  • сібас, саворін, есколар та хокі;
  • червона тріска та бротола;
  • мерлуза або хек, тілапія та сайда;
  • скумбрія, ставрида, оселедець, тріска, тюлька та ін.

Кожна з них має свої унікальні особливості, тому потребує індивідуального підходу в процесі приготування. Основні відмінності тієї чи іншої риби, які важливі для споживача, – це вага та структура м’яса, кількість кісток, вміст білків та жирів, вітамінів та інших корисних речовин, а також смакові особливості.

Корисні властивості мяса білої риби

Окрім смакових якостей є ще й корисні властивості, які полягають в тому, що риба містить легкозасвоювані білки та жири, амінокислоти, комплекс вітамінів та мікроелементів. Тому страви з риби є важливими та необхідними в раціоні. Особливо актуальні вони для тих, хто прагне схуднути та «сидить» на дієті. Адже риба містить ліпотропні речовини, які руйнують жир та стабілізують обмін жирів в організмі.

Страви з нежирної, пісної риби (хек, минтай, навага) можна їсти хоч кожного дня. Жирнішу рибу (сьомга, оселедець, скумбрія, форель та ін.) краще вживати два рази на тиждень по 100 або 200 грамів.

Щоб покращити стан здоров’я, бути в гарному гуморі та бадьорим, молодим та активним, варто слідкувати за своїм харчуванням, обирати якісні продукти і обов’язково купити рибу в Києві в магазині Nordica, де представлена риба столових сортів в широкому асортименті від перевірених, надійних виробників. Звертайтесь до нас, і ми вам гарантуємо приємні враження, змістовне спілкування і корисні придбання.