Риба слабосолена

Оселедець філе слабосолене, під вакуумом 1 кг
Рекомендуємо
Показано з 1 по 11 із 11 (1 сторінок)

Засолювання риби – один з найстаріших способів приготування та зберігання риби, за допомогою якого вдається найкращим чином зберегти неймовірний смак та майже всі корисні властивості рибного продукту.

Слабо солена риба, наприклад, сьомга або форель, купити яку ви маєте можливість в магазині Nordica у вигляді філе або шматків чи нарізки, може бути як окремою стравою, так і входити до складу рецептів різноманітних страв.

Особливості приготування слабосоленої риби

Існує декілька технологій приготування рибної продукції методом засолювання.

  • Вологий посол передбачає використання розчину солі та води. Його застосовують, коли потрібно підготувати рибу до консервування, маринування або копчення.
  • Використовуючи сухий спосіб засолювання, отримують рибний продукт, що має щільну структуру. Тушку обмащують сіллю і витримують при низькій температурі.
  • Змішаний спосіб приготування дозволяє рибі просолитися рівномірно і не втратити вологу. Рибу спочатку обвалюють у солі, а потім заливають соляним розчином.

В залежності від температури, при якій відбувається засолювання, існує 3 види посолу.

Дрібна риба, наприклад, кілька, просолюється при кімнатній температурі. Це, так званий, теплий посол. Велику рибу солять в холодильнику протягом тривалого часу – це холодний посол. Щоб отримати слабо солений делікатесний продукт, рибу просолюють в розчині харчової солі при температурі від 0°С до +7°С.

Чому слабосолена риба корисна для людини?

Справа в тому, що в рибі міститься велика кількість вітамінів та мікроелементів, які можуть втрачатися після термічної обробки. Технологія приготування слабо соленого рибного продукту найкращим чином сприяє збереженню корисних речовин в готовій страві. Для покращення здоров’я рекомендується вживати саме таку рибу, яка ще й має чудові смакові і харчові властивості.

До складу більшості дієт, що розробляються як для схуднення, так і від виснаження, входить слабо солена жирна риба. Тому, що саме жирні кислоти відіграють важливу роль в метаболічних процесах. Щитоподібна залоза, яка крім всього іншого, відповідає за вагу, повинна отримувати належну кількість йоду. Стан волосся, шкіри та нігтів залежить від достатньої кількості необхідних речовин, які можуть надходити до організму людини саме зі слабо соленою рибою. Купити сьомгу, форель та інші готові рибні продукти слабкого посолу в герметичний вакуумній упаковці від надійних виробників ви завжди можете в нашому магазині Nordica.

Збалансоване харчування, в якому належне місце відводиться рибним слабо соленим продуктам в кількості, що не перевищує рекомендовану, неодмінно призведе до збереження краси і здоров’я на довгі роки.