Запечені рибні кульки або фішболи з особливим смаком

  • Запечені рибні кульки або фішболи з особливим смаком

00:25

Основна страва

Європейська

6

Хочете приготувати щось цікаве і надзвичайно смачне та корисне? Нагадаємо вам про знайому рибну страву, але в трошки інакшому виконанні – фішболи. Це майже ті ж самі рибні колети, тільки іншої форми і запечені в духовці. Форма може й інша, а от зміст дуже схожий.

Якщо в м’ясних котлетах використовують два види м’яса, то чому не зробити це в рибних? Тому, пропонуємо урізноманітнити смак і поєднати морського окуня з сьомгою. Для цього потрібно купити філе білої та червоної риби, і приготувати збалансовану за смаком та соковитістю страву. А щоб  вона набула особливого аромату, додати свіжий естрагон.  

До речі, фішболи – знахідка для дієтичного меню. Це страва, яка смакуватиме і дорослим, і дітям – всім, хто любить рибу в будь-якому вигляді, а запечену найбільше. Тож, не гаємо часу і мерщій починаємо готувати смакоту.

​​​​​​​​​​​​​​

Кроки приготування

1 Миємо, чистимо рибу та овочі, готуючись до їх приготування. Вмикаємо духовку і чекаємо, доки вона розігріється до 180 градусів. >Кроки приготування - 1
2 Філе морського окуня і сьомги, цибулю та моркву нарізаємо шматочками, щоб можна було легко перекрутити. Вмикаємо м’ясорубку і робимо фарш. >Кроки приготування - 2
3 Додаємо до нього подрібнені листочки естрагону, а гілочки залишаємо для подальшого використання. Більш, ніж половину панірувальних сухарів додаємо до рибного фаршу. А менша частина – ще почекає. >Кроки приготування - 3
4 Додаємо до фаршу жовток, солимо та перчимо за смаком. Добряче перемішуємо. Буряк середнього розміру нарізаємо тоненькими скибочками і викладаємо на дно форми для запікання. >Кроки приготування - 4
5 З фаршу формуємо рибні кульки. Може вийти десь 10 штук. Викладаємо фішболи на розкладені в формі бурякові слайси. >Кроки приготування - 5
6 Сухарями, що нас зачекались, присипаємо рибні кульки. Щоб отримати свіжий привабливий аромат, викладаємо зверху гілочки естрагону, що вже без листя. Відправляємо все в розігріту духовку і запікаємо близько 25 хвилин. Готову страву подаємо до столу з будь-яким улюбленим гарніром. Бажаємо всім смачного! >Кроки приготування - 6
Юлія Кот

Автор Юлія Кот

Я люблю морепродукти і ділюся всім тим, що знаю про них;)

03.08.2021 Рецепти

Інгредієнти