Мідії у вершково-часниковому соусі
Якщо ви подорожували Європою, то обов'язково зустрічали в меню кафешок і ресторанів таку страву як мідії цілі в мушлі приготовлені в різних соусах, наприклад це коронна страва більшості французьких ресторанів. Коштують вони там у середньому 20 євро за 500 г мідії. Дуже просто приготувати таку страву вдома. Повірте, це буде дуже смачно, ситно і ви просто закохаєтеся в неї і це займає дуже мало часу. Мідії в мушлі купити в Україні можна за ціною близько 5 доларів за 1 кг, це справжня знахідка для любителів морепродуктів. Мідії в мушлі поставляються у вакуумній упаковці, в якій також є морська солона вода, яку ми будемо використовувати при готуванні. Загалом потрібно висипати мідії у велику каструлю разом з льодом, в жодному випадку нічого не солити, розтопити лід, додати потрібні інгредієнти, кілька хвилин прокип'ятити і приступати до поїдання смачних мідій, мокаючи свіжий хліб у смачний соус.
Кроки приготування





Інгредієнти
- Мідії в мушлі - 1 кг
- Цибуля - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Перець болгарський - 0,5 шт
- Імбирь - 30 г
- Вино біле сухе - 100 г
- Перець чилі - 1 шт
- Вершки - 200 г
- Свіжий білий багет
- Часник - 0,5-1,0 головка