Мідії у вершково-часниковому соусі

  • Мідії у вершково-часниковому соусі

00:20

Основна страва

Європейська

2

Якщо ви подорожували Європою, то обов'язково зустрічали в меню кафешок і ресторанів таку страву як мідії цілі в мушлі приготовлені в різних соусах, наприклад це коронна страва більшості французьких ресторанів. Коштують вони там у середньому 20 євро за 500 г мідії. Дуже просто приготувати таку страву вдома. Повірте, це буде дуже смачно, ситно і ви просто закохаєтеся в неї і це займає дуже мало часу. Мідії в мушлі купити в Україні можна за ціною близько 5 доларів за 1 кг, це справжня знахідка для любителів морепродуктів. Мідії в мушлі поставляються у вакуумній упаковці, в якій також є морська солона вода, яку ми будемо використовувати при готуванні. Загалом потрібно висипати мідії у велику каструлю разом з льодом, в жодному випадку нічого не солити, розтопити лід, додати потрібні інгредієнти, кілька хвилин прокип'ятити і приступати до поїдання смачних мідій, мокаючи свіжий хліб у смачний соус.

Кроки приготування

1 Висипаємо 1 кг мідії цілої в мушлі в каструлю разом із льодом з пачки, накриваємо кришкою та ставимо на малій вогонь. >Кроки приготування - 1
2 Паралельно на пательні піджарюємо дрібно нарізану цибулю, моркву та перці >Кроки приготування - 2
3 Коли все підзолотиться, добавляємо дрібно нарізаний часник, обжарюємо ще 30 секунд и відправляємо усе в каструлю з мідіями Добавляемо туди зразу ж вино та вершки, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою, знімаємо з плити і даємо постояти 10 хвилин >Кроки приготування - 3
4 Ще раз нагадаю, что ми ні в якому разі нічого не солимо, солі достатньо в льоді, з яким заморожуються мідії >Кроки приготування - 4
5 Смачного! не забуваємо вимакувати хлібом юшечку) >Кроки приготування - 5

Теги: Мідії мідії цілі мідії цілі в мушлі

Юлія Кот

Автор Юлія Кот

Я люблю морепродукти і ділюся всім тим, що знаю про них;)

13.01.2022 Рецепти

Інгредієнти

  • Мідії в мушлі - 1 кг
  • Цибуля - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Перець болгарський - 0,5 шт
  • Імбирь - 30 г
  • Вино біле сухе - 100 г
  • Перець чилі - 1 шт
  • Вершки - 200 г
  • Свіжий білий багет
  • Часник - 0,5-1,0 головка