Салат з кальмарами
Пропонуємо приготувати одну з найпопулярніших страв в Південно-Східній Азії – «Салат з кальмарами». Якщо ви ще не побували у В’єтнамі чи Таїланді, де його можна замовити в кафе чи ресторані, обов’язково приготуйте цей салат з простих продуктів в себе дома. Для цього не потрібно використовувати екзотичні соуси.Салат виходить легкий і свіжий, кальмари неймовірно ніжні, а родзинка в ньому – це заправка. Починаємо чаклувати!
Кроки приготування
1 • Туби кальмарів гарненько промиваємо і чистимо. Потім робимо невеличкі надрізи по всій поверхні. Нарізаємо кальмари скибочками.
2 • Занурюємо їх у киплячу воду і варимо до того, як вода знову закипить. На це потрібно приблизно 2 хвилини. Готуються кальмари дуже швидко. Якщо перетримати в кип’ятку, вони стануть жорсткими.
3 • Вода закипіла – викладаємо кальмари на тарілку. Залишаємо вистигати. Завдяки дрібним надрізами, вони злегка позакручувались і мають цікавий вигляд.
4 • Готуємо кисло-солодко-солено-гостру заправку. Зубчики часнику розрізаємо і відправляємо в ступку для спецій. Туди ж нарізаємо половинку перця чилі та половину імбирного кореня. Додаємо декілька листочків м’яти, сіль і товкачем все добряче розбиваємо. Вливаємо сік лимона, додаємо цукор та запашну кунжутну олію. Ретельно все перемішуємо.
5 • нарізаємо огірки соломкою, а червону цибулю півкільцями;
• нарізаємо зелену цибулю та кінзу;
• моркву та половину імбиру нарізаємо на тоненькі маленькі скибочки;
• обриваємо листочки м’яти;
6 • складаємо всі інгредієнти разом з готовими кальмарами в салатницю і виливаємо заправку;
• ретельно все перемішуємо та залишаємо салат в спокої на деякий час, щоб він промаринувався.
Це дуже смачно та цікаво! Завдяки великій кількості зелені, страва дуже ароматна та свіжа.
Бажаємо всім смачного!
Інгредієнти
- • кальмари - 500 г
- • огірки – 2 шт.;
- • цибуля червона невеличка – 1 шт.;
- • пучечок зеленої цибулі – 40 г;
- • морква – 40 г;
- • кілька зубчиків часнику – 15 г;
- • кінза – 50 г;
- • м’ята – 3 гілочки;
- • перець чилі – за смаком;
- • корінь імбиру – 20 г;
- • цукор – 2 ст. ложки;
- • сіль – за смаком;
- • сік лимона або лайма – 50 мл;
- • кунжутна або соняшникова олія – 2 ст. ложки.