Салат з кальмарами

  • Салат з кальмарами

00:20

Закуска

Азиатская

2

Пропонуємо приготувати одну з найпопулярніших страв в Південно-Східній Азії – «Салат з кальмарами». Якщо ви ще не побували у В’єтнамі чи Таїланді, де його можна замовити в кафе чи ресторані, обов’язково приготуйте цей салат з простих продуктів в себе дома. Для цього не потрібно використовувати екзотичні соуси.Салат виходить легкий і свіжий, кальмари неймовірно ніжні, а родзинка в ньому – це заправка. Починаємо чаклувати!

Кроки приготування

1 • Туби кальмарів гарненько промиваємо і чистимо. Потім робимо невеличкі надрізи по всій поверхні. Нарізаємо кальмари скибочками.
2 • Занурюємо їх у киплячу воду і варимо до того, як вода знову закипить. На це потрібно приблизно 2 хвилини. Готуються кальмари дуже швидко. Якщо перетримати в кип’ятку, вони стануть жорсткими.
3 • Вода закипіла – викладаємо кальмари на тарілку. Залишаємо вистигати. Завдяки дрібним надрізами, вони злегка позакручувались і мають цікавий вигляд.
4 • Готуємо кисло-солодко-солено-гостру заправку. Зубчики часнику розрізаємо і відправляємо в ступку для спецій. Туди ж нарізаємо половинку перця чилі та половину імбирного кореня. Додаємо декілька листочків м’яти, сіль і товкачем все добряче розбиваємо. Вливаємо сік лимона, додаємо цукор та запашну кунжутну олію. Ретельно все перемішуємо.
5 • нарізаємо огірки соломкою, а червону цибулю півкільцями; • нарізаємо зелену цибулю та кінзу; • моркву та половину імбиру нарізаємо на тоненькі маленькі скибочки; • обриваємо листочки м’яти;
6 • складаємо всі інгредієнти разом з готовими кальмарами в салатницю і виливаємо заправку; • ретельно все перемішуємо та залишаємо салат в спокої на деякий час, щоб він промаринувався. Це дуже смачно та цікаво! Завдяки великій кількості зелені, страва дуже ароматна та свіжа. Бажаємо всім смачного!

Теги: кальмар закуска кільця

Юлія Кот

Автор Юлія Кот

Я люблю морепродукти і ділюся всім тим, що знаю про них;)

03.08.2021 Рецепти

Інгредієнти

  • • кальмари - 500 г
  • • огірки – 2 шт.;
  • • цибуля червона невеличка – 1 шт.;
  • • пучечок зеленої цибулі – 40 г;
  • • морква – 40 г;
  • • кілька зубчиків часнику – 15 г;
  • • кінза – 50 г;
  • • м’ята – 3 гілочки;
  • • перець чилі – за смаком;
  • • корінь імбиру – 20 г;
  • • цукор – 2 ст. ложки;
  • • сіль – за смаком;
  • • сік лимона або лайма – 50 мл;
  • • кунжутна або соняшникова олія – 2 ст. ложки.